ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER YOĞURTLU EZOGELİN ÇORBASI

Yoğurtlu ezogelin çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu ezogelin çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 çay bardağı ince bulgur 1 çay bardağı kırmızı mercimek 5 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt 30 gr margarin Tuz
  • karabiber Süsleme için: 1'er çay kaşığı nane
  • pulbiber

Yoğurtlu ezogelin çorbası Nasıl Yapılır

Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin. Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın. Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın.

Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pulbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.