ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ SÖLME

Sölme

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sölme Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı bombay fasulye
  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 haşlanmış yumurta
  • 6 zeytin
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • ¾ çay bardağı sirke
  • 2~3 dal maydanoz

Servis için

  • Lavaş ekmeği

Sölme Nasıl Yapılır?

Fasulyeyi bir gece suda bekletin. Ertesi gün bekletme suyunda haşlayın. Gerekirse su ekleyin. Süzüp bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. Tuz ile iyice ovup suyunu sıkın. Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, ayçiçeği yağı ve sirkeyi karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurta ve zeytinle süsleyin. Lavaş ekmeği ile servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!