Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14964 Tarif
Çocuk
377 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4435 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2494 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1445 Tarif
Pratik Yemek
6507 Tarif
Salata ve Meze
1436 Tarif
Sos
494 Tarif
Tatlı
9805 Tarif
Yöresel
2043 Tarif
Popüler Tarifler
Domates Sosu
Sebzeli Bulgur Pilavı
Anasayfa
Tarifler
Tart Tarifleri
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
3 Malzemeli Saray Helvası Tarifi
Lokanta Usulü Soğan Salatası Tarifi
10 Dakikada Mayasız Puf Poğaça Tarifi
Bisküvili Muhallebi Tarifi
Limonlu Tiramisu Tarifi
Madlen Kek (Madeleines) Tarifi
10 Dakikada Hazırlanabilecek En Pratik 10 Poğaça Tarifi
Profiterol Yapmak İçin 10 Altın İpucu
15 Dakikada Hazır: Bulaşık Çıkarmayan 4 Tencere Yemek Tarifi
3 Adımda Hazırlanan Kolay Atıştırmalıklar
Aşure Nasıl Saklanır?
5 Malzemeyle Hazırlanan Pratik Akşam Yemekleri
Sebzeli Ve Pirinçli Tart için
Malzemeler
2.5 su bardağı un
2 kahve fincanı margarin
1 su bardağı su
1.5 çay bardağı pirinç
3 enginar
2 domates
1 kase taze fasulye
4-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
Tuz
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
Nasıl Yapılır
Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, margarin ve 1 su bardağı suyu azar azar ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamuru yuvarlayıp streç folyo ile sarın ve dinlendirin.
Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini yağlı kağıtla örtüp ağırlık yapması için kuru fasulye ile kaplayın.
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fasulyeleri kağıt ile birlikte alın.
Pirinci haşlayıp süzün. Maydanozu kıyıp pirince ekleyin. Enginar ve fasulyeleri temizleyip ayrı kaplarda haşlayın.
Fasulyeleri iri iri, enginar ve domatesleri yarım halka şeklinde doğrayın.
Pirinçli karışımı tartın üzerine yayın. Kenarlarına enginar ve domatesleri, ortasına fasulyeleri dizin.
Tuz serpip zeytinyağı gezdirin. Hamurun üzerine yumurta sürüp 190 derecelik fırında pişirin.
Tarif Kategorileri
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Tart Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tart Tarifleri
70 Dakika
Çikolatalı Vişneli Tart
Selinhdr
Tart Tarifleri
70 Dakika
Torta Della Nonna
Selinhdr
Tart Tarifleri
140 Dakika
Valassky
Tart Tarifleri
65 Dakika
Kayısılı Galette
Selinhdr
Tart Tarifleri
50 Dakika
Çilekli Ve Böğürtlenli Galette
Tart Tarifleri
90 Dakika
Portakal Dolgulu Mini Tartoletler
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.