ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİSİ

NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİSİ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu işkembe yahnisi tarifi için malzemeler
  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • Su
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 limonun kabuğu
  • 5~6 diş sarımsak
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 5~6 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Nohutlu işkembe yahnisi Nasıl Yapılır

Nohutları birkaç su yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün düdüklü tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Nohutları delikli kepçeyle tencereden alıp bekletin. Temizlenmiş işkembeleri birkaç kez yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine su, iri doğranmış limon kabuğu, sarımsak ve tuzu ekleyerek kısık ateşte işkembeler yumuşayana kadar pişirin. İşkembeleri delikli kepçe ile tencereden alıp 2 cm’lik kareler halinde doğrayın ve bekletin. Tereyağını bir tencerede eritin. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Küçük doğranmış sivri biber ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Nohut, işkembe, tuz ve karabiberi ekleyin. İşkembeleri haşladığınız suyu tel süzgeçten geçirin. İşkembeli harcın üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak işkembe suyu ekleyerek kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!