ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER MERCİMEKLİ GÖZLEME

Mercimekli gözleme

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimekli gözleme tarifi için malzemeler

  • 1 havuç
  • 1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 4 yufka

Mercimekli gözleme Nasıl Yapılır

Havucun kabuklarını soyun. Rendeleyip bir kaba alın. Üzerine mercimek, zeytinyağının yarısını ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Bütün bir yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp dikdörtgen şekline getirin. Üzerine mercimekli karışımı ekleyin ve kare şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tavaya çok az zeytinyağı dökün ve zeytinyağı ısınınca gözlemeyi tavaya alıp iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üçgen dilimler kesip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.