Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı
21 Ocak 2021

Demir bakımından zengin olan mercimekli bulgur pilavı, kalp sağlığını destekleyen bir besindir. İçeriğinde diyet lifi barındırdığı için kilo kontrolünde olanlar da rahatlıkla tüketebilir. Özellikle kış aylarında en az ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarifimize başlayabiliriz.

Faydaları saymakla bitmeyen yeşil mercimekli bulgur pilavının detaylı anlatımına buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mercimekli Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 30 g tereyağı
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
Mercimekli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Küp doğradığınız soğanı Ayçiçek yağında kavurun.
  2. Bulguru ilave edip, baharatları ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Suyu ilave edin.
  3. Bulgur suyunu çekince mercimekleri ilave edin. Tereyağını tavada eritin.
  4. Mercimekli bulgura ilave ederek karıştırın. Yanında nar-elma Suyu ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo