ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KARABUĞDAYLI KÖFTE

Karabuğdaylı köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karabuğdaylı köfte tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı karabuğday
  • 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 3~4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 diş sarmoni sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
  • Galeta unu (bulamak için)

Karabuğdaylı köfte Nasıl Yapılır

Karabuğdayı haşlayıp süzün ve soğutun. Soğuduktan sonra üzerine rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı, sarımsağı, salçayı, peyniri, yumurtayı, galeta ununu, tuzu ve baharatları ekleyip yoğurun. Köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.