Karabuğdaylı Enginar

Karabuğdaylı Enginar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Karabuğdaylı Enginar için

Malzemeler

  • 4 konserve enginar
  • 1 küçük kase iç bezelye
  • 1 küçük kase doğranmış havuç
  • 50 gr brokoli
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı karabuğday
  • 3 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 dal taze reyhan
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Tuz
Karabuğdaylı Enginar

Nasıl Yapılır

1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 3 çay bardağı suyu tencerede kaynatın. Su kaynayınca karabuğdayı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları yayvan bir tencereye yerleştirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılmış brokoliyi, kıyılmış reyhanı, tuzu, havuzu, bezelyeyi ve zar şeklinde doğranmış sarı biberi bir kapta karıştırıp enginarların üzerine paylaştırın. En son haşlanmış karabuğdayı serpin. Zeytinyağını ve 1 su bardağı portakal suyunu üzerine gezdirin. Yemek pişerken iç malzemenin dağılmasını önlemek için enginarların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo