ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KARABUĞDAYLI ENGİNAR

Karabuğdaylı enginar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karabuğdaylı enginar tarifi için malzemeler

  • 4 konserve enginar
  • 1 küçük kase iç bezelye
  • 1 küçük kase doğranmış havuç
  • 50 gr brokoli
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı karabuğday
  • 3 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 dal taze reyhan
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Tuz

Karabuğdaylı enginar Nasıl Yapılır

1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 3 çay bardağı suyu tencerede kaynatın. Su kaynayınca karabuğdayı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları yayvan bir tencereye yerleştirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılmış brokoliyi, kıyılmış reyhanı, tuzu, havuzu, bezelyeyi ve zar şeklinde doğranmış sarı biberi bir kapta karıştırıp enginarların üzerine paylaştırın. En son haşlanmış karabuğdayı serpin. Zeytinyağını ve 1 su bardağı portakal suyunu üzerine gezdirin. Yemek pişerken iç malzemenin dağılmasını önlemek için enginarların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.