ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE

Ispanaklı içli köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı içli köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

İçi için

  • 200 g kıyma
  • 1 demet ıspanak
  • 2 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Ispanaklı içli köfte Nasıl Yapılır

Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince doğrayın ve tuzla ovun. Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız soğanları ve kıymayı ekleyip kavurun. İnce doğradığınız ıspanakları, tuz ve karabiberi ilave edip 5-6 dakika daha kavurun ve soğuması için kenara alın. İnce bulguru bir kaseye alıp ıslatın. Tuz, karabiber ilave edip yumurtayı kırın. 10 dakika yoğurun. Unu ilave edip iyice özleşene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. İçini parmağınızla oyup ıspanaklı harçtan doldurun ve kenarlarını toparlayıp kapatın. Avucunuzda yuvarlayıp yassı köfteler elde edin. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ve köftelerinizi kızartıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt döküp zeytinyağında kavurduğunuz pul biberle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:28:29

alışılmışın dışında çok hoş

Misafir12.10.2016 17:28:30

alışılmışın dışında çok hoş

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.