ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE

Ispanaklı ekşili köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı ekşili köfte tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı sıcak su (ıslatmak için)
  • 1 su bardağı su (yoğurmak için)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı sıcak su

Ispanaklı ekşili köfte Nasıl Yapılır

Mercimeği bol suyla yıkayıp hafifçe haşlayın. Bulgurun üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşamaya bırakın. Yumuşayan bulgurun üzerine unu, tuzu, karabiberi ve kıvamına göre yavaş yavaş suyu ekleyip yoğurun. Misket şeklinde ve büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğanı kısık ateşte kavurun. Salçayı ilave edin. 1-2 dakika sonra suyu ve mercimeği ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ince doğranmış ıspanak ve köfteleri ilave edin. Orta ateşte pişirin. Son olarak nar ekşisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.