ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER EKŞİLİ UFAK KÖFTE

Ekşili ufak köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşili ufak köfte tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 250 gr çiğ köftelik et
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • 500 gr kemikli parça et
  • 1 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Ekşili ufak köfte Nasıl Yapılır

Kemikli parça eti bir tencerede 5 bardak su ile 45 dakika pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kaşıkla alın. Geceden ıslattığınız ve suyunu süzdüğünüz nohutları ekleyip 45 dakika daha pişirin. Pişen et ve nohudun içerisine salçaları ve tuzu ilave edip bekletin. Köftelik ince bulgur, et, ince doğranmış soğan, karabiber ve yeterince tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve süzgece yerleştirin. Süzgeci kaynamakta olan su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Kapağını kapatıp, köfteleri yarım saat buharda pişirin. Hazırladığınız et ve nohudun içine pişen köfteleri ekleyerek 3-5 dakika kaynatın. En son sumak ekşisi veya limon suyu ilave edip üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.