Çortu Köftesi

Çortu Köftesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çortu Köftesi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı un
  • 500 gr lahana turşusu
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Su
Çortu Köftesi

Nasıl Yapılır

Bulguru geniş bir tencereye alın. Tuz ilave ederek 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Bulgur hafif kabarınca un ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak şekillendirip yassılaştırın. Turşu suyuna bir bardak su ilave edin. Lahana turşusu ile birlikte tencerede kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ilave edip 5 dakika kaynatın. Hafifçe karıştırıp kapağı açık olarak kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta soğanları küçük doğrayın. Yağda pembeleşinceye kadar kavurup kırmızı toz biber ilave edin. Köfteleri suyuyla birlikte tabaklara alın. Üzerine kırmızıbiberli soğanlı yağ gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo