ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER ÇORTU KÖFTESİ

Çortu köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çortu köftesi tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı un
  • 500 gr lahana turşusu
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Su

Çortu köftesi Nasıl Yapılır

Bulguru geniş bir tencereye alın. Tuz ilave ederek 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Bulgur hafif kabarınca un ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak şekillendirip yassılaştırın. Turşu suyuna bir bardak su ilave edin. Lahana turşusu ile birlikte tencerede kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ilave edip 5 dakika kaynatın. Hafifçe karıştırıp kapağı açık olarak kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta soğanları küçük doğrayın. Yağda pembeleşinceye kadar kavurup kırmızı toz biber ilave edin. Köfteleri suyuyla birlikte tabaklara alın. Üzerine kırmızıbiberli soğanlı yağ gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.