ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ ÇİN USULÜ KIZARMIŞ PİLAV

Çin Usulü Kızarmış Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çin Usulü Kızarmış Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr basmati pirinç
  • 150 gr mantar
  • 2-3 havuç
  • 50 gr taze zencefil
  • 300 gr küçük karides
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yumurta
  • 5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
  • 200 gr taze soğan
  • Tuz

Çin Usulü Kızarmış Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın.
  • Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin.
  • Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
  • Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin.
  • Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!