ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BUĞDAYLI VE PEKMEZLİ HAVUÇ

Buğdaylı ve pekmezli havuç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğdaylı ve pekmezli havuç tarifi için malzemeler

  • 500 gr havuç
  • 3 su bardağı su
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 7~8 adet sultani bezelye

Buğdaylı ve pekmezli havuç Nasıl Yapılır

Buğdayı yıkayıp süzün. Havuçların kabuğunu temizleyip verev şeklinde kesin. Su ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağı ve buğdayı ekleyin. Buğdaylar pişmeye başlayınca sultani bezelyeleri ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pekmezi döküp 10 dakika bu şekilde dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Sultani bezelye, tane yapmadığı için kabuğu ile birlikte pişirilir. Yaprak bezelye olarak da bilinir. İlk hasatta toplandığı için bekletilmeden pişirilmesi gerekir.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.