Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç

Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç için

Malzemeler

  • 500 gr havuç
  • 3 su bardağı su
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 7~8 adet sultani bezelye
Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç

Nasıl Yapılır

Buğdayı yıkayıp süzün. Havuçların kabuğunu temizleyip verev şeklinde kesin. Su ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağı ve buğdayı ekleyin. Buğdaylar pişmeye başlayınca sultani bezelyeleri ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pekmezi döküp 10 dakika bu şekilde dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Sultani bezelye, tane yapmadığı için kabuğu ile birlikte pişirilir. Yaprak bezelye olarak da bilinir. İlk hasatta toplandığı için bekletilmeden pişirilmesi gerekir.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo