Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr havuç
- 3 su bardağı su
- 30 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı buğday
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 7~8 adet sultani bezelye
Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç Nasıl Yapılır?
Buğdayı yıkayıp süzün. Havuçların kabuğunu temizleyip verev şeklinde kesin. Su ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağı ve buğdayı ekleyin. Buğdaylar pişmeye başlayınca sultani bezelyeleri ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pekmezi döküp 10 dakika bu şekilde dinlendirin. Sıcak servis yapın.
Sultani bezelye, tane yapmadığı için kabuğu ile birlikte pişirilir. Yaprak bezelye olarak da bilinir. İlk hasatta toplandığı için bekletilmeden pişirilmesi gerekir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR