Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç için

Malzemeler

  • 500 gr havuç
  • 3 su bardağı su
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 7~8 adet sultani bezelye
Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç

Nasıl Yapılır

Buğdayı yıkayıp süzün. Havuçların kabuğunu temizleyip verev şeklinde kesin. Su ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağı ve buğdayı ekleyin. Buğdaylar pişmeye başlayınca sultani bezelyeleri ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pekmezi döküp 10 dakika bu şekilde dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Sultani bezelye, tane yapmadığı için kabuğu ile birlikte pişirilir. Yaprak bezelye olarak da bilinir. İlk hasatta toplandığı için bekletilmeden pişirilmesi gerekir.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo