ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BARBUNYALI PATLICAN SALATASI

Barbunyalı patlıcan salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı patlıcan salatası tarifi için malzemeler

  • Yarım çay bardağı barbunya 1 kg patlıcan 1 salçalık kırmızı biber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limonun suyu 5 kiraz domates Tuz

Barbunyalı patlıcan salatası Nasıl Yapılır

Barbunyaları haşlayıp süzün. Derin bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp sos hazırlayın.

Patlıcanları ve salçalık biberi fırında közleyin. Biberi uzun şeritler halinde doğrayın. Patlıcanların kabuklarını soyup bıçakla kıyın. Çırpma teliyle kuvvetlice çırparak püre haline getirin. Hazırladığınız sosu ve barbunyayı ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp biber ve domateslerle süsleyin.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.