ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER MERCİMEK PİYAZI

Mercimek piyazı

Mercimek piyazı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimek piyazı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yeşil biber 
  • 1 kırmızı kapya biberi 
  • 6 dal taze soğan
  • 6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Sosu için

  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı turşu suyu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber 

Mercimek piyazı Nasıl Yapılır

  • Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerede üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzüp derin bir kaba alın. 
  • Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Ilınan mercimeğin üzerine döküp sosu çekmesi için karıştırın. Sivri biber, kırmızı biber, taze soğan ve maydanozu ince kıyıp mercimeğin üzerine ilave ederek tekrar karıştırın. Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.