Yoğurtlu Dövme Çorbası

Yoğurtlu dövme çorbası nasıl yapılır? Yapımında buğday, nohut, yoğurt ve baharatlar kullanılan dövme çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nde en çok tüketilen çorba tariflerinden biridir. İsteğe göre kuşbaşı et ile lezzeti arttırılabilir. Malzemeleri hazırladıysanız, Arda Türkmen’nin tarifiyle yoğurtlu dövme çorbası yapımına geçebiliriz.
Alternatif olarak yüksek proteinli erişteli yoğurt çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Yoğurtlu Dövme Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 5-6 su bardağı et suyu yada su
- Tuz/ Karabiber
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Pul biber
Yoğurtlu Dövme Çorbası Nasıl Yapılır?
- Yağı tencereye koyduktan sonra haşlanmış nohutu ekleyin ve iki dakika çevirin. 5-6 su bardağı su ekleyin. Kapağını kapatıp kaynatın.
- Kaynayan karışımı ocaktan alın.
- Çorbanın terbiyesini hazırlayın. Yumurta, yoğurt ve ve unu başka bir kapta birbirine yedirin. Bir kepçe yardımı ile ısıtılan çorbadan terbiyenin içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- Daha sonra karışımı tencerenin içine ekleyip ocağa alın. Çırpma teliyle karıştırın ve kapağını yarım kapatın. 10- 15 dakika daha pişirin. Çorbanın kıvamına baktıktan sonra çok yoğunsa bir bardak daha su ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Daha sonra pul biberle tereyağını yakın ve çorbanız hazır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR