ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TAVUKLU KARNABAHAR ÇORBASI

Tavuklu Karnabahar Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Karnabahar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Yarım limonun suyu
  • 30 gr margarin
  • 2 çay kaşığı nane
  • 6 su bardağı su
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz

Tavuklu Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk etini 6 bardak suyla yumuşayıncaya kadarbir tencerede haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alıp küp küp doğrayın. Karnabaharı temizleyip doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.

Tavuk suyunu ateşe alıp et ve karnabaharı ilave edin. Kaynamaya başlayınca şehriye, margarin ve limon suyunu ekleyin. Et, sebze ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerlerini maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yemeğiniz de et kullanmak istemiyorsanız, sebzeli karnabahar çorbasını deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!