ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ TAVUKLU KARNABAHAR ÇORBASI

Tavuklu karnabahar çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu karnabahar çorbası tarifi için malzemeler

  • 200 gr tavuk göğüs eti 1 küçük karnabahar 1 çay bardağı arpa şehriye Yarım limonun suyu 30 gr margarin 2 çay kaşığı nane 6 su bardağı su 2-3 dal maydanoz Tuz

Tavuklu karnabahar çorbası Nasıl Yapılır

Tavuk etini 6 bardak suyla yumuşayıncaya kadarbir tencerede haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alıp küp küp doğrayın. Karnabaharı temizleyip doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.

Tavuk suyunu ateşe alıp et ve karnabaharı ilave edin. Kaynamaya başlayınca şehriye, margarin ve limon suyunu ekleyin. Et, sebze ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerlerini maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:47:38

karnıbaharı her türlü seviyorum. Bunuda deneyeceğiz.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.