Sütlü Mantar Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 200 gr kültür mantarı
- 30 gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 15 gr tereyağı
Sütlü Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
Mantarları nemli bezle silin. Kararmaması için limonlu suda bekletip dilimleyin. Teflon tavada tatlı kaşığı zeytinyağı ile soteleyip bir kaba alın.
Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Sotelenmiş mantarları ilave edip 15 dakika pişirin. Çırpılmış krema, tuz ve yenibaharı ekleyip 4-5 dakika daha pişirin.
Üzeri için, tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp biberli yağı üzerlerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, pratik bir şekilde hazırlanan kremalı mantar çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?