ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SUPA TOPCHETA

Supa Topcheta

Supa Topcheta

Supa Topcheta, Bulgaristan mutfağına özgü bir çorba yemeğidir. Terbiyeli suyu ve köftesiyle damaklarda iz bırakır. Lezzetli olduğu kadar besleyicidir. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için romen çorbasıaraka çorbası ve telbine çorbası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Supa Topcheta Tarifi İçin malzemeler

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • ½ su bardağı galeta unu 
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soğan rendesi 
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz 
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 2 yemek kaşığı un

Çorbası için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet soğan, doğranmış 
  • 3 dal kereviz sapı, doğranmış 
  • 3 adet havuç, soyulmuş ve doğranmış
  • 3-4 adet patates, doğranmış
  • Tuz, karabiber 
  • 2 litre su 

Terbiyesi için;

  • 2 adet yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 150 gr yoğurt

Supa Topcheta Nasıl Yapılır?

  • Köfte için olan malzemelerden un hariç hepsini karıştırın ve köfteler haline getirin. 
  • Bir tepsiye unu serpin ve yaptığınız köfteleri un içerisine bulayın. 
  • Bir tencerede yağ ısıtın ve köfteleri yağda kızartın. Kızarttığınız köfteleri bir kenara alın.
  • Kalan yağı aynı tencerede ısıtın.
  • Soğan, kereviz sapları, patates ve havucu ekleyerek yağda kavurun. Baharatlarını ekledikten sonra su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Pişmeye yakın köfteleri ilave edin. 
  • Yumurta, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın içerisine yavaş yavaş çorbanın suyundan koyarak çırpın. 
  • Karışımları birleştirerek servis edin. 
  • Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!