ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ARAKA ÇORBASI

Araka Çorbası

Araka Çorbası

Araka, bezelyenin bir çeşididir. Bezelye, patates ve soğan ile hazırlanan bu çorba hem hafifliği, hem de lezzeti ile çok sevilir. Pürüzsüz bir kıvamda sunulan bu çorba, dereotu ile zenginleştirilir. Aroma katmak için normal su yerine tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, araka çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak ot çorbası ve peskütan çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Araka Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su (et ya da tavuk suyu da olur)
  • İsteğe göre dereotu
  • Tuz 

Araka Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İnce doğramış soğan zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Patates ve ardından bezelye de eklenir kavurmaya devam edilir.
  • Bu aşama da damak tadınıza göre dereotu ekleyebilirsiniz
  • Su eklenir ve sebzeler pişirilir.
  • Ardından çorba blendırdan geçirilir, daha pürüzsüz istiyorsanız süzgeçten de geçtikten sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun. 

1 Porsiyon Araka Çorbası Kaç Kalori?

  • Araka çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 60 kalori değerindedir. Diyet listeleri için de uygundur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!