Araka Çorbası

Araka, bezelyenin bir çeşididir. Bezelye, patates ve soğan ile hazırlanan bu çorba hem hafifliği, hem de lezzeti ile çok sevilir. Pürüzsüz bir kıvamda sunulan bu çorba, dereotu ile zenginleştirilir. Aroma katmak için normal su yerine tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, araka çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak ot çorbası ve peskütan çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Araka Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1,5 su bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su (et ya da tavuk suyu da olur)
- İsteğe göre dereotu
- Tuz
Araka Çorbası Nasıl Yapılır?
- İnce doğramış soğan zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Patates ve ardından bezelye de eklenir kavurmaya devam edilir.
- Bu aşama da damak tadınıza göre dereotu ekleyebilirsiniz
- Su eklenir ve sebzeler pişirilir.
- Ardından çorba blendırdan geçirilir, daha pürüzsüz istiyorsanız süzgeçten de geçtikten sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Araka Çorbası Kaç Kalori?
- Araka çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 60 kalori değerindedir. Diyet listeleri için de uygundur.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR