Araka Çorbası

Araka Çorbası
22 Şubat 2023

Araka, bezelyenin bir çeşididir. Bezelye, patates ve soğan ile hazırlanan bu çorba hem hafifliği, hem de lezzeti ile çok sevilir. Pürüzsüz bir kıvamda sunulan bu çorba, dereotu ile zenginleştirilir. Aroma katmak için normal su yerine tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, araka çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak ot çorbası ve peskütan çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Araka Çorbası için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su (et ya da tavuk suyu da olur)
  • İsteğe göre dereotu
  • Tuz 
Araka Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. İnce doğramış soğan zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Patates ve ardından bezelye de eklenir kavurmaya devam edilir.
  2. Bu aşama da damak tadınıza göre dereotu ekleyebilirsiniz
  3. Su eklenir ve sebzeler pişirilir.
  4. Ardından çorba blendırdan geçirilir, daha pürüzsüz istiyorsanız süzgeçten de geçtikten sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun. 

1 Porsiyon Araka Çorbası Kaç Kalori?

  1. Araka çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 60 kalori değerindedir. Diyet listeleri için de uygundur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo