ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ROMEN ÇORBASI

Romen Çorbası

Romen Çorbası

Romanya mutfağına özgü bir çorba olan romen, hem etli, hem de yoğurtlu bir çorba çeşididir. Minik köftelerin haşlanmasıyla hazırlanan bu çorba, havuç ve kornişon turşu ile zenginleştirilir. Tadını hafifletmek için yapımında kremaya da yer verilir. Malzemeler hazırsa, meşhur romen çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz Rus mutfağından borş çorbası ve Fas mutfağından harira çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Romen Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr kıyma
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kimyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 150 ml krema
  • 1 lt su 
  • 1,5 havuç
  • 9 adet kornişon turşu 

Romen Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kıyma ve baharatlar bir kaba alınır ve yoğurulur. Nohut büyüklüğünde şekil verilir ve 1 litre su da 10-15 dakika köfteler haşlanır. 
  • Köfteler kenara alınır. Başka bir tencere de meyane yapılır. 
  • Yağ eritilir, un içine koyulur ve pembeleşene kadar kavrulur.   
  • Ardından su eklenir. 
  • Su kaynadıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt ve krema karışıma eklenir. 
  • Küp küp doğranan havuç eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • Pişmeye yakın köfteler de eklenir ve bir süre birlikte pişerler.
  • İsteğe bağlı tuşu da eklenir ve çorba hazır. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Romen Çorbası Kaç Kalori?

  • Romen çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri değişebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!