Sarı Gazpacho

Sarı Gazpacho
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sarı Gazpacho için

Malzemeler

  • 5 dolmalık sarı biber
  • 2 dal yabani sarımsak
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 ml sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • Tuz
  • Karabiber
  • Fesleğen

Üzeri için

  • 1 kırmızı kapya biber
Sarı Gazpacho

Nasıl Yapılır

İri doğrayıp çekirdeklerini çıkarttığınız dolmalık biberleri alüminyum folyo ile sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Közlenen biberleri bir kaseye alıp soğumaya bırakın. İnce doğradığınız yabani sarımsak ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 3-4 dakika soteleyip biberlerin üzerine ekleyin. Sebze suyu ve acı sosu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderden geçirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzerini halka doğradığınız kırmızı kapya biberiyle ile süsleyerek soğuk servis yapın.

İspanya mutfağının meşhur çorbasını sarı domatesle de hazırlayabilirsiniz

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo