ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ PIRASALI PATATES ÇORBASI

Pırasalı Patates Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 40 g tereyağı
  • 4~5 patates
  • 1 dal pırasa
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 ml krema
  • Taze adaçayı

Tavuk şiş için

  • 200 g kuşbaşı tavuk eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasalı Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İri doğradığınız patates ve pırasayı ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Krema ve ince kıydığınız taze adaçayını ilave edip bir taşım daha kaynatın. Tavuk şişler için kuşbaşı tavuk etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuşbaşı tavuk etlerini şişlere dizip yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Çorbanızı yanında tavuk şiş ile birlikte sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.