ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ MURADİYE ÇORBASI

Muradiye Çorbası

Bursa'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Muradiye çorbası, tavuk eti ve yoğurt ile hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen muradiye çorbası, kabak ve havuç gibi sebzelerle zenginleştirilir. Özellikle kış aylarında tüketilerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir. Peki, meşhur muradiye çorbası nasıl yapılır? Tarifte kullanacağınız malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı muradiye çorbası tarifi için kolları sıvayalım.

Yaz kış demeden içinizi ısıtacak nefis çorba tariflerine göz atmayı unutmayın. Çorba çeşitleri arasında çok sevilen Fransız usulü soğan çorbası ve kremalı mantar çorbası tarifini de listenize ekleyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muradiye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım parça tavuk göğüs eti
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Muradiye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etini küçük küpler şeklinde doğrayın. 15 gr tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun.
  • Kabak ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın ve tavuk etine ilave edin. 5 su bardağı su ve arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Yoğurt ve unu bir kasede iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorba suyundan yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 15 dakika daha pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.