Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası
21 Ekim 2022

Bursa'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Muradiye çorbası, tavuk eti ve yoğurt ile hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen muradiye çorbası, kabak ve havuç gibi sebzelerle zenginleştirilir. Özellikle kış aylarında tüketilerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir. Peki, meşhur muradiye çorbası nasıl yapılır? Tarifte kullanacağınız malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı muradiye çorbası tarifi için kolları sıvayalım.

Yaz kış demeden içinizi ısıtacak nefis çorba tariflerine göz atmayı unutmayın. Çorba çeşitleri arasında çok sevilen Fransız usulü soğan çorbası ve kremalı mantar çorbası tarifini de listenize ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Muradiye Çorbası için

Malzemeler

  • Yarım parça tavuk göğüs eti
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
Muradiye Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etini küçük küpler şeklinde doğrayın. 15 gr tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun.
  2. Kabak ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın ve tavuk etine ilave edin. 5 su bardağı su ve arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte pişirin.
  3. Yoğurt ve unu bir kasede iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorba suyundan yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 15 dakika daha pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo