ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ MURADİYE ÇORBASI

Muradiye çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muradiye çorbası tarifi için malzemeler

  • Yarım parça tavuk göğüs eti
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Muradiye çorbası Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etini küçük küpler şeklinde doğrayın. 15 gr tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun. Kabak ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın ve tavuk etine ilave edin. 5 su bardağı su ve arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte pişirin. Yoğurt ve unu bir kasede iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorba suyundan yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 15 dakika daha pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.