ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ MERCİMEKLİ TARHANA ÇORBASI

Mercimekli Tarhana Çorbası

Mercimekli tarhana çorbası (Antalya)

Sahrap Soysal’dan Antalya bölgesinde yaygın olan bir çorba tarifini sizlere sunuyoruz. Klasik tarhana çorbasının yeşil mercimek ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarının vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, mercimekli tarhana çorbası yapımı için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan sucuklu tarhana çorbası ve nohutlu tarhana çorbası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mercimekli Tarhana Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek (Haşlanmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy domates (Rendelenmiş veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
  • 5 su bardağı içme suyu (Et veya tavuk suyu da olabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Mercimekli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tarhanayı 1 su bardağı suyla birlikte bir kaseye alın ve çatalla karıştırmak suretiyle hafifçe yumuşatarak ezin.
  • Zeytinyağını orta boy bir tencereye alarak orta ateşte kızdırın. Yağ hafif kızınca rendelenmiş domatesi ya da salçayı ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun.
  • Tarhanayı ilave edin ve kalan 4 su bardağı suyu da tencereye aktarın (Et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz).
  • Tuz ve karabiberi serpiştirip sürekli karıştırarak çorba koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Çorba kaynamaya başlayınca mercimeği ekleyin. Ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Kuru naneyi serpiştirerek karıştırın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!