ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ MAŞ FASULYE PİYAZI

Maş Fasulye Piyazı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maş Fasulye Piyazı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı maş fasulyesi
  • 1 demet taze soğan
  • 3~4 dal taze nane
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Maydanoz

Maş Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri yumuşaması için bir gün önceden ılık su dolu bir kapta bekletin.
  • Suyunu değiştirip geniş bir tencere dolusu suda maş fasulyelerini 15-20 dakika haşlayın ve süzün.
  • Haşlanmış maş fasulye, kıyılmış taze soğan, kıyılmış nane, zeytinyağı, sirke ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Servis tabağına alın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yemeklerin yanına çok yakışan barbunya piyazını da deneyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.