ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ MAŞ FASULYE PİYAZI

Maş Fasulye Piyazı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maş Fasulye Piyazı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı maş fasulyesi
  • 1 demet taze soğan
  • 3~4 dal taze nane
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Maydanoz

Maş Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri yumuşaması için bir gün önceden ılık su dolu bir kapta bekletin.
  • Suyunu değiştirip geniş bir tencere dolusu suda maş fasulyelerini 15-20 dakika haşlayın ve süzün.
  • Haşlanmış maş fasulye, kıyılmış taze soğan, kıyılmış nane, zeytinyağı, sirke ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Servis tabağına alın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yemeklerin yanına çok yakışan barbunya piyazını da deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!