Limonlu Pirinçli Tavuk Çorbası

Limonlu Pirinçli Tavuk Çorbası
14 Mayıs 2025

Ferahlık veren limon aroması ve doyurucu pirinç ile birleşen yumuşacık tavuk parçalarıyla sofralarınıza hem şifa hem lezzet getiren bu limonlu pirinçli tavuk çorbası tarifi, özellikle mevsim geçişlerinde aradığınız sıcacık lezzetlerden biri olacak. Limonlu pirinçli tavuk çorbası tarifi, hafifliği ve besleyici içeriğiyle hem öğle hem de akşam yemeklerine leziz bir başlangıç sunuyor. Peki; limonlu pirinçli tavuk çorbasınasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Pirinç Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Limonlu pirinçli tavuk çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Limonlu pirinçli tavuk çorbası 160 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Pirinçli Tavuk Çorbası için

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü veya but (haşlanmış, didiklenmiş)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Limonlu Pirinçli Tavuk Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci yıkayıp süzün. 1 su bardağı suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzmeyin.
  2. Tavuk etini haşlayıp didikleyin. (Tavuk suyunu çorba için kullanabilirsiniz.)
  3. Haşlanmış pirinci (suyu ile birlikte) tencereye alın. Üzerine tavuk suyu ve didiklenmiş tavukları ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  4. Ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın. Kaynayan çorbadan birkaç kaşık sıcak su alıp karışıma ekleyin (ılıtmak için).
  5. Ardından bu terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya karıştırarak ilave edin.
  6. Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tavada ısıtın, çorbaya dökün. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 5 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
  7. Limonlu pirinçli tavuk çorbası tarifi servise hazır. Üzerine ince doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Bu çorba ılık değil, sıcak içildiğinde hem lezzeti hem limonlu aroması çok daha belirgin olur.
  • Yanına bir dilim limon eklemek, ekşi tadı artırmak isteyenler için servis edebilirsiniz.
  • Üzerine doğranmış maydanoz ya da dereotu serpmek çorbaya hem renk hem ferahlık katar.
  • Tereyağlı kızarmış ekmek dilimleri veya ev yapımı krutonlar ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yumurta sarılı limonlu terbiyeyi doğrudan kaynar çorbaya eklemeyin. Önce çorbadan birkaç kaşık alıp karışımı ılıtın, sonra azar azar tencereye karıştırarak ekleyin.
  • Eğer çorbanızın daha koyu kıvamda olmasını istiyorsanız terbiyeye 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  • Sade su yerine ev yapımı tavuk suyu kullanmanız çorbanın aromatik yapısını zenginleştirir.
  • Pirinçleri fazla pişirirseniz lapa olur. Hafif dişe gelirken ocağı kapatın, çünkü çorbanın sıcağıyla pişmeye devam eder.
  • Ekşi tat baskın olmasın diyorsanız limon miktarını yarım limona düşürebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo