ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ MEYİR ÇORBASI

Meyir Çorbası

Meyir Çorbası

Adıyaman yöresi ile özdeşleştirilen meyir çorbası, yoğurt ve bulgur ile hazırlanır. Kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba Siirt, Batman, Diyarbakır yörelerinde de ilgi görmektedir. Meyir çorbasını sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis meyir çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı çorbalar sevenler için dovga çorbası ve yuvalama çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyir Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Meyir Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Biber ve patlıcanları küp küp doğrayarak bir tencereye alın.
  • Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve haşlayın.
  • Sebzeler yumuşamaya başladığında bulguru ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bulgur ekleme aşamasında çok az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Bulgurlar suyunu çektiğinde ocaktan alın ve ılıması için bekletin.
  • Ilıyan bulgurların üzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  • Soğanları yemeklik doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ekleyin.
  • Kızgın yağa soğan ve pul biberi ekleyerek kavurun.
  • Sıcak yağı soğuk çorbanın üzerinde gezdirin ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!