ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KAVURMALI KEREVİZ ÇORBASI

Kavurmalı Kereviz Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavurmalı Kereviz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg kereviz
  • 2 dilim kavurma
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı krema
  • 4~5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Kavurmalı Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

İki yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Yağ ısınınca sarımsakları ve havucu ekleyip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız patatesi ve kerevizi ekleyip sotelemeye devam edin. 5-6 dakika sonra suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı ezerek püre haline getirin. Kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyip bir taşım kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Bir yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Üzerine minik parçalara ayırdığınız kavurmayı ekleyip soteleyin. Kavurmayı çorbanın üzerine serpip karıştırın ve servis yapın.

Daha sade bir tarif arıyorsanız, terbiyeli kereviz çorbası tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.