Kavurmalı Kereviz Çorbası

Kavurmalı Kereviz Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kavurmalı Kereviz Çorbası için

Malzemeler

  • Yarım kg kereviz
  • 2 dilim kavurma
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı krema
  • 4~5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Kavurmalı Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır

İki yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Yağ ısınınca sarımsakları ve havucu ekleyip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız patatesi ve kerevizi ekleyip sotelemeye devam edin. 5-6 dakika sonra suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı ezerek püre haline getirin. Kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyip bir taşım kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Bir yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Üzerine minik parçalara ayırdığınız kavurmayı ekleyip soteleyin. Kavurmayı çorbanın üzerine serpip karıştırın ve servis yapın.

Daha sade bir tarif arıyorsanız, terbiyeli kereviz çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo