Ispanaklı Yoğurt Çorbası

Ispanaklı Yoğurt Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Yoğurt Çorbası için

Malzemeler

  • 300 gr ıspanak
  • 250 gr kuzu gerdan
  • 300 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış yarma
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı konserve mısır tanesi
  • 6 su bardağı su
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı doğranmış taze soğan sapı
  • 30 gr tereyağı
  • 8 kare milföy hamuru
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
Ispanaklı Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Eti tenceyere alıp üzerine 6 bardak su ilave edin. İyice yumuşayana kadar haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp kemiklerinden tel tel ayırın. Ispanağı incecik doğrayın. Mısırın suyunu süzün.

Yoğurt, un ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın. Tenceredeki et suyuna azar azar yedirerek ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. Ispanak, nohut ve yarmayı ilave edip 10 dakika daha pişirin.Mısır, et ve tuzu ekleyip karıştırın.Ocaktan alın.

Milföy kapak için hamurları buzluktan çıkarıp yumuşayana kadar oda ısısında bekletin. Unlanmış zemine alıp hamurları birleştirin. Oklava ile ince açıp çorba kasesi büyüklüğünde 6 yuvarlak hamur kesin. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp bıçağın
ucu ile kafes şekli çizin.

Çörekotu serpip yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Tereyağını tavada eritip toz biberi kızdırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine taze soğan saplarını serpiştirin ve tereyağı sosunu gezdirin. Üzerlerini milföylü kapaklarla hafif aralık kalacak şekilde kapatıp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo