ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ISIRGAN OTLU ÇORBA

Isırgan Otlu Çorba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Isırgan Otlu Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 litre sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Krema

Isırgan Otlu Çorba Nasıl Yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ile tencereye alın ve kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Sebze suyunu ve yıkanmış ısırgan otunu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve karışımı blender’da pürüzsüz hale getirin. Tencereyi tekrar ocağa alarak çorbayı kaynatın. Süt ve unu bir kasede çırpıp çorbaya ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine krema gezdirerek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!