ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HİNDİBA ÇORBASI

Hindiba Çorbası

Hindiba çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindiba Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 demet hindiba
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limon

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hindiba Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hindibaları ayıklayıp köklerini kesin ve yıkayın. Su ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sudan alıp süzülmeye bırakın. Haşlama suyundan 2 su bardağı ayırın.
  • Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Hindibaları ekleyip hafif çıtır hale gelinceye kadar kavurun. Ayrı bir tencerede ayırdığınız haşlama suyu ve 2 su bardağı normal suyu koyup kaynatın. 
  • Unu ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp tencereye koyun. Tereyağı, tuz ve limonu ekleyip unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Hindibaları ekleyip yaklaşık 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine dövülmüş ceviz ve kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!