ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ HİNDİBA ÇORBASI

Hindiba Çorbası

Hindiba çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindiba Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 demet hindiba
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limon

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hindiba Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hindibaları ayıklayıp köklerini kesin ve yıkayın. Su ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sudan alıp süzülmeye bırakın. Haşlama suyundan 2 su bardağı ayırın.
  • Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Hindibaları ekleyip hafif çıtır hale gelinceye kadar kavurun. Ayrı bir tencerede ayırdığınız haşlama suyu ve 2 su bardağı normal suyu koyup kaynatın. 
  • Unu ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp tencereye koyun. Tereyağı, tuz ve limonu ekleyip unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Hindibaları ekleyip yaklaşık 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine dövülmüş ceviz ve kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.