Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası
10 Haziran 2024

Sıcak, besleyici ve aynı zamanda lezzet dolu bir çorba mı arıyorsunuz? Şehriyeli Havuçlu Tavuk Suyu Çorbası tam da istediğiniz gibi! Şehriyeli Havuçlu Tavuk Suyu Çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Sağlıklı, pratik ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, hemen deneyin! Dilerseniz detaylara geçebiliriz.

Sebzeli Kuskus Çorbası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası 165 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası için

Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 adet tavuk but
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle derin bir tencereye tavuğu ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  2. Pişen tavukları soğuduktan sonra didikleyin ve bir tabağa alın.
  3. Havucun kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
  4. Farklı bir tencereye sıvı yağ alın, üzerine havuç ve rendelenmiş sarımsak ekleyip kavurmaya başlayın.
  5. Üzerine un ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Tavuk suyu ve normal sıcak suyu ilave edin, karıştırın.
  7. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine tel şehriye ve didiklenmiş tavukları ilave edin.
  8. Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  9. Son olarak baharatlarını ekleyin.
  10. Kıvamı koyulaşan Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbasının üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz servis edebilirsiniz. 

Ispanak yemeği ve kabak yemeği ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Havuçlar pişirilirken iyice yumuşadıklarından emin olunmalıdır, bunun için yeterince kontrollüpişirme süresi ayarlanmalıdır. 
  • Şehriyeyi çorbanın sonuna doğru eklemek, çorbanın kıvamını korumasını sağlayacaktır.
  • Tavuk suyunu kendiniz hazırlıyorsanız, düşük ısıda yavaşça kaynatın. Bu, suyun lezzetini daha iyi çıkarır.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo