ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI

Fransız Usulü Soğan Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 7 soğan
  • 100 gr tereyağı
  • 1 litre et suyu
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 6 dilim baget ekmek
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • İnce kıyılmış maydanoz

Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi çorba tarifleri de çok ilgi görüyor. Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tereyağını eritin ve soğanları renkleri koyulaşıncaya kadar kavurun. Kekik ve et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Ekmekleri fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın. Kaşar peynirlerini üzerlerine serpiştirip peynir eriyinceye kadar fırında bekletin. Çorbaları kaselere alın. Üzerlerine ekmekleri yerleştirip kıyılmış maydanoz serpiştirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik soğan çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!