ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ETLİ KEREVİZ ÇORBASI

Etli kereviz çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli kereviz çorbası tarifi için malzemeler

  • 2 kereviz
  • 200 gr parça kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biberiye
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 6 su bardağı su

Etli kereviz çorbası Nasıl Yapılır

Etleri tencereye alıp kendi suyunu çekinceye kadar kavurun. Sıvı yağ ekleyerek kızartın ve üzerine 6 su bardağı su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış soğan, kereviz ve patatesleri tereyağında soteleyin. Üzerine etlerle beraber suyunu ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Süt ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan alarak ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın. Baharatı ilave edin. Kıyılmış kereviz yapraklarını ekleyerek servis yapın.

Çorbanın içerisinde et kullanmak istemiyorsanız, terbiyeli kereviz çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.