Etli Kereviz Çorbası

Etli Kereviz Çorbası
16 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Etli Kereviz Çorbası için

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 200 gr parça kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biberiye
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 6 su bardağı su
Etli Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır

Etleri tencereye alıp kendi suyunu çekinceye kadar kavurun. Sıvı yağ ekleyerek kızartın ve üzerine 6 su bardağı su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış soğan, kereviz ve patatesleri tereyağında soteleyin. Üzerine etlerle beraber suyunu ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Süt ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan alarak ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın. Baharatı ilave edin. Kıyılmış kereviz yapraklarını ekleyerek servis yapın.

Çorbanın içerisinde et kullanmak istemiyorsanız, terbiyeli kereviz çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo