Ekşili Malhıta

Ekşili malhıta, mercimek, pazı ve koruk suyu ile hazırlanan yöresel bir çorba çeşididir. Kilis mutfağında sık sık tüketilen bu çorba, limon eklendiği için hafif ekşi bir tada sahiptir. Üzeri baharatlarla zenginleştirilen ekşili malhıta çorbasını denemek isteyenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.
Yöresel tatlar sevenler için dımbıl çorbası, darı çorbası tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
7 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ekşili Malhıta Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 2 litre su
- 1 su bardağı doğranmış pazı
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 2/3 kahve fincanı koruk suyu ya da limon suyu
Ekşili Malhıta Nasıl Yapılır?
- Mercimek yıkanır ve süzülür. Tencereye eklenir.
- Üzerine su eklenerek pişirilir.
- Mercimekler piştikten sonra içerisine pazılar eklenerek karıştırılır.
- 3 diş sarımsak ezilir, koruk suyu ve baharatla ile birlikte içerisine eklenir.
- Zeytinyağı bir tavaya alınır ve ısınınca kalan sarımsaklar ve 1 tatlı kaşığı nane yağda kavrulur. Çorba içerisine ilave edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR