ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI ÇORBA

Buğdaylı Çorba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Buğdaylı Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 1 soğan
  • 1çorba kaşığı domates salçası
  • 1 havuç
  • 10 su bardağı tavuk suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kurufasulye
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • Taze nane yaprakları
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kuru biberiye

Buğdaylı Çorba Nasıl Yapılır?

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Hububatları bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı tencerelerde haşlayıp süzün.

Soğanı ve sarımsakları soyun. Soğanı kıyın, sarımsakları havanda bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile ezin. Bir kaseye alıp sirke ile karıştırın. Havucu soyup zar şeklinde doğrayın.

Yağı tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Havuç ve salçayı ekleyip kavurun. Sıcak tavuk suyu, haşlanmış buğday ve fasulyeleri ilave edin.

Birkaç taşım kaynatıp sarımsaklı karışım, tuz ve baharatı ekleyin. 15 dakika pişirin. Ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp servis yapın.

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:16

denedim harika oluyor tavsiye ederim...


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!