ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI BALIK ÇORBASI

Buğdaylı balık çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğdaylı balık çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 3 arpacık soğan
  • 1 kahve fincanı buğday
  • 1 temizlenmiş lüfer ya da levrek
  • 4~5 tane karabiber
  • Beyaz tozbiber
  • Tuz
  • 1 havuç
  • 1 kereviz ve sap kısmı

Terbiyesi için

  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı krema

Buğdaylı balık çorbası Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için bol malzemeli ve zahmetli bir çorba. Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün. Arpacık soğanları soyun. Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kerevizin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve sap kısımlarını kıyın. Hazırladığınız sebzeleri bir kapta karıştırın. Balığı akan suyun altında tutup yıkayın.

Balık suyu için balığı bir tencereye alın. 1 litre kadar suyu tencereye ilave edin. Kaptaki sebzeler, tuz, baharat ve balığı bütün olarak ilave edin. Yarım saat kadar haşlayıp suyunu süzün. Balığın iskeletini çıkarın ve didikleyin. Sebzeleri püre haline getirip suyun içine ilave edin.

Terbiye için un, krema, yoğurt, limon suyu ve 1 yumurtayı bir kapta iyice çırpın.

Çorbayı 5 dakika kadar kaynatın. Kısık ateşte pişirmeye devam edip terbiyesinden azar azar ilave ederek çırpma teliyle sürekli karıştırın. Ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis kaselerine paylaştırın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:22:12

hacı tekten kalori yazaymışınız iyimiş

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.