ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BAYAT EKMEK ÇORBASI

Bayat Ekmek Çorbası

Bayat ekmek çorbası

Bayat ekmekleri çorba tarifleriyle değerlendirmeye ne dersiniz? Yumurta, süt ve et suyu ile hazırlanan bayat ekmek çorbası, hastalık direncini arttırır. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur. Peki, bayat ekmek çorbası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis bayat ekmek çorbası tarifine geçebiliriz.

Şifa deposu olarak bilinen kremalı mantar çorbası ve ev yapımı paça çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bayat Ekmek Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 adet bayat ekmek
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 su bardağı süt

Bayat Ekmek Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Et suyunu bir tencereye alın ve bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp içine ilave edin. Ekmekler dağılana kadar kaynatın. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Ayrı bir kasede yumurtanın sarısını süt ile çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Püf noktası:

  • Küp şeklinde doğradığınız ekmekleri et suyu kaynamaya başlayınca ilave ederseniz, ekmekler çok daha iyi dağılır. Aksi halde ekmekler hamurlaşabilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!