ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BADEMLİ TAVUK ÇORBASI

Bademli Tavuk Çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Tavuk Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 10 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 200 gr file badem
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

Bademli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Bademli tavuk çorbası Osmanlı dönemine ait enfes bir lezzet. Tavuğu bol suyla yıkayıp büyük bir tencereye alın. 10 bardak suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp 8 bardak tavuk suyunu ayırın. Tavuğun deri ve kemiklerini ayırıp etlerini didikleyin. Tavuk suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Pirinci yıkayıp ekleyin ve kısık ateşte 25 dakika pişirin. Diğer tarafta tereyağını tavada eritip file bademi hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışımı yağıyla birlikte tencereye ilave edin. 15 dakika daha pişirin. Bir kasede nişastayı yumurta sarılarıyla çırpın. Tuz ve limon suyunu ekleyin. Terbiyeyi biraz tavuk suyu ile inceltip karıştırarak çorbaya yavaş yavaş ekleyin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Servis kasesine önce didiklenmiş tavuk etlerinden paylaştırıp üzerine çorbayı ekleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, en popüler çeşitlerinden biri olan kremalı tavuk çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!