Acı Biberli Ayran Çorbası

23 Ekim 2021 tarihinde güncellendi.
Acı Biberli Ayran Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Acı Biberli Ayran Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yarma buğday 
  • 2 adet acı biber 
  • 1 lt ayran 
  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • Tuz

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı
  • 1-2 çay kaşığı sumak
Acı Biberli Ayran Çorbası

Nasıl Yapılır

Hafif ve çok lezzetli acı biberli ayran çorbasını kesinlikle denemelisiniz.

  1. Süzme yoğurdu ve ayranı bir kasede karıştırın. Acı biberleri boyuna ikiye kesin ve bu karışımın içine atın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin. 
  2. Ertesi gün yarma buğdayları tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Buğdayları buzdolabında beklettiğiniz acılı ayranla birleştirin. Acı biberli ayran çorbasının üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serperek servis yapın.

Taze otlu yoğurt çorbası tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo