Acı Biberli Ayran Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Acı Biberli Ayran Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı yarma buğday
- 2 adet acı biber
- 1 lt ayran
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- Tuz
Üzeri için
- Sızma zeytinyağı
- 1-2 çay kaşığı sumak
Acı Biberli Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?
Hafif ve çok lezzetli acı biberli ayran çorbasını kesinlikle denemelisiniz.
- Süzme yoğurdu ve ayranı bir kasede karıştırın. Acı biberleri boyuna ikiye kesin ve bu karışımın içine atın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin.
- Ertesi gün yarma buğdayları tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Buğdayları buzdolabında beklettiğiniz acılı ayranla birleştirin. Acı biberli ayran çorbasının üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serperek servis yapın.
Taze otlu yoğurt çorbası tarifi için tıklayın

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR