ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ACI BİBERLİ AYRAN ÇORBASI

Acı Biberli Ayran Çorbası

Acı biberli ayran çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acı Biberli Ayran Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yarma buğday 
  • 2 adet acı biber 
  • 1 lt ayran 
  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • Tuz

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı
  • 1-2 çay kaşığı sumak

Acı Biberli Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Hafif ve çok lezzetli acı biberli ayran çorbasını kesinlikle denemelisiniz.

  • Süzme yoğurdu ve ayranı bir kasede karıştırın. Acı biberleri boyuna ikiye kesin ve bu karışımın içine atın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin. 
  • Ertesi gün yarma buğdayları tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Buğdayları buzdolabında beklettiğiniz acılı ayranla birleştirin. Acı biberli ayran çorbasının üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serperek servis yapın.

Taze otlu yoğurt çorbası tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!