ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ ZERDEÇALLI PİRİNÇ ÇORBASI

Zerdeçallı Pirinç Çorbası

Zerdeçallı pirinç çorbası

Lezzetini çok seveceğiniz nefis bir çorba tarifi.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Zerdeçallı Pirinç Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 3/4 bardak pirinç
  • 4 bardak su
  • 1 bardak sebze suyu
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz zerdeçal (Arzuya göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz

Zerdeçallı Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün. 4 bardak su ile tencereye alın. Kaynayınca ağzını kapatıp altını kısın.
  • Yoğurt, tuz, limon suyu ve sebze suyunu bir kapta karıştırın. Pirinç şişip lapalaşınca bu karışımı tencereye ekleyerek kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Zerdeçalı ilave ederek karıştırın ve altını kapatın.
  • Servis kaselerine paylaştırın, süzme yoğurt ve limon ile sıcak servis edin.

Püf noktası

  • Servis ederken üzerinde sızma zeytinyağı gezdirebilir; nar, bezelye, taze yeşillik ve farklı baharatlar kullanabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!