ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ ÜZÜM SUYUNDA POŞE ARMUT

Üzüm Suyunda Poşe Armut

Üzüm suyunda poşe armut

Armut tatlısını bir de böyle deneyin 🤗 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Üzüm Suyunda Poşe Armut Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet organik armut (Soyulmuş ve boydan ikiye kesilmiş)
  • 1 avuç dolusu organik siyah üzüm (Ayıklanmış)
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 500 ml su
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 1 adet yıldız anason

Kreması için

  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

Servis için

  • Nar 
  • Fındık (Kavrulmuş)
  • Taze biberiye

Üzüm Suyunda Poşe Armut Nasıl Yapılır?

  • Üzüm ve şekeri tencereye alıp üzümler rengini ve suyunu bırakıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İçine armutları ilave edip 2 - 3 dakika renk almalarını bekleyin.
  • Suyunu ilave edin. Baharatları da içine atıp armutlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika poşeleyin.
  • Labne peyniri ve süzme yoğurdu krema kıvamında çırpıp servis tabağına zemin yapın. Armutlar oda sıcaklığına gelince kremanın üzerine alıp nar, fındık ve biberiye ile servis edin. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!