İstanbul’un en yenisi Sea Salt ve dünyanın en iddialı restoranlarını Datça’ya taşıyan D Maris

İstanbul Boğazı’nın en gözalıcı noktalarından biri olan Feriye Sarayı aynı zamanda da şehirin yeme–içme ve sosyalleşmesine de çok ciddi bir yön verir.
İstanbul’un en yenisi Sea Salt ve dünyanın en iddialı restoranlarını Datça’ya taşıyan D Maris
09 Ağustos 2021, 15:43

Bu yaz rıhtımında birbirinden şık mekanlara yer vermeye başlayan Feriye Sarayı, iddiasını daha da arttırarak şehrin çekim noktası olmaya devam ediyor. 


Bu mekanlardan biri de balıkçı kültürünün en eski temsilcilerinden olan Alaçatı’da ki “Balıkçı Niyazi” 4. kuşağı Ali Yuvanç’ın oğlunun açtığı “Sea Salt” adındaki restoran. 


Yuvanç’ın öncülüğündeki “Sea Salt” Feriye menüsü, babadan oğula aktarımlı lezzetleri mutfakta kendince ifade ederek yorumladığı reçete ve vizyondan oluşuyor. 


Ege Denizi'nden çıkan lezzetleri özgün yorumlarla konuklarına buluşturuyor “Sea Salt” Feriye.


Balıkçı mutfağı ruhuna sadık kalarak sade sunum detaylarıyla taşıyor lezzetlerini tabaklara Yuvanç. 


Feriye’nin yenilenen yüzünün güzel bir yansıması olan Sea Salt’da her detay en ince ayrıntısına kadar hassasiyetle düşünülmüş. 


Mavi kuyruklu karides ve bakır kazanda pişen imza lezzetleri var mekanın. 


Boğazın ortasında ama şehrin karmaşasından uzaktaki Sea Salt Feriye’ye denizden ulaşım imkanı da olduğunu belirteyim. 


Datça yarımadasının en özel koylarından biri üzerindeki D Maris Bay, farklı konseptlerdeki restoranlarında muazzam bir gastronomi serüvenine imza atmaya devam ediyor. 


Buyurun bu mekanlardan size vereceğim kısa bilgilere...


Özgün atmosferiyle lezzetli bir Ege deneyimi için Manos



Yunan adası Simi’nin deniz kenarındaki popüler tavernası Manos, beyaz kumlar üzerinde seçkin ve zengin bir deniz mahsulleri menüsü ile Ege’nin kıpır kıpır ritimleriyle benzersiz bir taverna ortamı sunuyor. 


Geleneksel Yunan adetlerinin eşlik ettiği Manos’ta konuklar, Yunan mezeleri, lezzetli salatalar, Ege’den ahtapot, deniz kabukluları ve kalamar, Fransa’dan istiridye ve Alaska’dan kral yengeç gibi lezzetleri deneyebiliyor.


1935’ten bu yana devam eden bir Akdeniz klasiği La Guérite



1935 yılından beri Fransa’nın güney kıyılarında faaliyet gösteren La Guérite markasının D Maris Bay içindeki bu işletmesi, Şef Yiannis Kioroglou yönetiminde farklı pişirme alternatiflerinden oluşan Akdeniz menüsüyle öne çıkıyor. 


La Guérite’de konuklar, denizin ışıltılı güzelliğinin tadını, deneyimli miksolojistlerin hazırladığı özel kokteyller eşliğinde de çıkarıyor.


Ve olmazsa olmazı akşam üzeri partileriyle...


Ödüllü lezzetler Zuma’da



Rainer Becker’in ödüllü Japon konsepti Zuma’da konuklar, otelin terasında Ege ve Akdeniz'in birleştiği deniz manzarasını izlerken, paylaşımlı tabaklarda izakaya lezzetlerini keşfediyor. 


Misafirlerin tadına bakabilecekleri Zuma klasikleri arasında şeflerin robata ızgarasında hazırladığı spesiyaller, suşi ve somon ile hazırlanan tataki ve imza yemekler arasındaki hoba yaprağına sarılı miso marineli morina balığı gibi seçenekler yer alıyor. 


Yıldızların gözdesi Nusr-Et




Fenomen şef Nusret Gökçe’nin tasarladığı ve The Bay Beach’te yer alan mekânın bir bölümü özenle seçilmiş etlerin sunulduğu bir alandan oluşurken, diğer tarafta da servisin şölene dönüştüğü yemek şovlarına ev sahipliği yapıyor. 




Şarap listesindeki şaraplar ise dana carpaccio’dan fillet mignon bonfileye uzanan kırmızı et menüsündeki yemeklere eşlik ediyor.


Altın kaplamalı etlerin Nusret müdavimlerinin de gözdesi olduğunu belirteyim. 

Kategoriler
Lezzet Logo