ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI ZERDEÇALLI PİLAV

Zerdeçallı Pilav

Zerdeçallı Pilav

İltihap karşıtı ve antioksidan zengini zerdeçallı, kolay ve pratik yemek yanına garnitür alternatifi.  

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Zerdeçallı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bardak basmati pirinci
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 adet kırmızı dolmalık veya kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 bardak doğranmış soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 1/2 bardak su 

Zerdeçallı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Orta sıcaklıkta tavada soğan ve zeytinyağını 5 dakika soteleyin.
  • Zerdeçal, sarımsak ve kırmızı biberi de ekleyip, birkaç dakika daha çevirin. 
  • Suyu ve pirinci ilave edip orta ısıya getirip pişirin.
  • 30-45 dakika demlendirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

17 Nisan 2021 Cumartesi

İSTANBUL

Sahur Saati
04:43
İftar Saati
19:52
Mevsim Tercihleri