ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI KITIR KABAK CİPSİ

Kıtır Kabak Cipsi

Kıtır kabak cipsi

Çıtır çıtır, lezzetli bir kabak atıştırmalığı. Ara öğünde ister tek başına, isterseniz bir dip sos eşliğinde tüketin. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Kıtır Kabak Cipsi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük yeşil kabak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı rende parmesan peyniri
  • 4 yemek kaşığı toz haline getirilmiş badem 
  • 1 çay kaşığı kekik

Kıtır Kabak Cipsi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 220 dereceye ısıtın.
  • Kabağı ince dilimler halinde kesin. 
  • Bir kasede parmesan, toz badem ve kekiği karıştırın. 
  • Kabak dilimlerini tuzlayıp, zeytinyağı ile ovalayın ardından parmesan/badem karışımı ile kaplayın. 
  • Yağlı kağıda dizip, 15-20 dk altın-kahve arası bir renge gelinceye kadar pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!