Girit Köfteli Börek

12 Temmuz 2024 tarihinde güncellendi.
Girit Köfteli Börek

Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Girit köfteli börek tarifi ile sofralarınıza lezzet ve bereket katın!

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Girit Köfteli Börek için

Malzemeler

  • 2 yufka

İçi için:

  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 soğan rendesi
  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı salça

Servis için:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı toz biber
Girit Köfteli Börek

Nasıl Yapılır

  1. 1 yufkayı önce 4’e bölün, her bir parçayı da tekrar 4’e bölün. 
  2. Kıyma, pirinç, soğan, karabiber, tuzu karıştırın. 
  3. Her parçanın kenarına bir tutam koyup dolma sarar gibi sıkı sarın, yağlanmış tepsiye dizin. 
  4. Üzerlerine yumuşak tereyağı parçaları koyun. 170 derecede kızarana kadar pişirin. 
  5. Kızarmaya yakın et suyu ve salçayı sulandırıp üzerlerine dökün. 
  6. 10 dakika daha pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo