ANASAYFA MUTFAK OKULU ŞEKER HAMURUNDAN YILBAŞI AĞACI

ŞEKER HAMURUNDAN YILBAŞI AĞACI

Şeker hamurundan YILBAŞI AĞACI


Gerekli malzeme

  • 200 gr şeker hamuru
  • Yeşil gıda boyası
  • Kırmızı gıda boyası
  • Süsleme şekerleri
  • Pudraşeker




    Şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ayırın. Geriye kalan hamura yeşil gıda boyası katarak iyice yoğurun.








    Hamuru tezgahta yuvarlayarak rulo haline getirin ve 3'er cm uzunluğun 2 da kesin.







    Parçaların her birini yuvarlayarak top haline getirin.








    Topları elinizde yuvarlayarak uzatın. Parmak uçlarınızla bir tarafını incelterek damla şekli verin.






    Hamurlardan 7 tanesini cam bir zemin üzerinde sivri kısımları dışarıda kalacak şekilde yanyana dizin. İç kısımlarını bastırarak düzleştirin. Hamurlar arasındaki boşluğu dolduracak şekilde yerleştirme yaparak ikinci katı oluşturun. Diğer katları da hamurların boyutunu küçülterek bu şekilde dizin. 




    En üste bir tane hamuru damla şeklinde dik olarak yerleştirin. Ayırdığınız hamurun bir kısmına kırmızı gıda boyası karıştırın ve minik top şekli verin. Bunu ağacın üzerine fırça ile çok az su sürerek yapıştırın. Beyaz hamurdan mumlar hazırlayıp kırmızı ile ateş kısmını oluşturun ve yine su ile yapıştırın. Yıldız şeklindeki süsleme şekerlerinden yapıştırın. Son olarak üzerine süzgeç yardımıyla pudraşeker serpiştirerek yılbaşı ağacını tamamlayın.


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.