ANASAYFA MUTFAK OKULU SADE PİRİNÇ PİLAVI

SADE PİRİNÇ PİLAVI

Sade pirinç pilavı

  
 

Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
3.5 su bardağı su veya tavuk-et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu

Pirinci ayıklayın ve nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın. Bir kaba alın ve üzerine ılık su ekleyip 10 dakika bekletin. Tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın. Pirinçleri şeffaflaşana ve birbirine yapışmayacak hale gelene kadar yağda kavurun. 3.5 su bardağı soğuk su ve limon suyunu ilave edip tuzla tatlandırın. Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp pilavın üzerine kağıt havlu ve tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5-10 dakika bu şekilde dinlendirin. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla yavaş hareketlerle pilavı karıştırın. Sıcak servis yapın.


  

Pilav yaparken dikkat edilmesi gerekenler
• Her pirinç cinsinin su çekme oranı birbirine göre farklı olduğu için öncelikle 1 su bardağı pirinç ölçüsüne 1.5 su bardağı su ekleyin. Pirinçlerin hafifçe diri kalması durumunda biraz daha su ekleyebilirsiniz.
• Pirincinizi sıcak suda bekletirseniz 2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
• Pilavınızın daha parlak olmasını istiyorsanız 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edebilirsiniz.
• Pilavınızın tane tane olmasını istiyorsanız mutlaka nişastası gidene kadar yıkamalı ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmalısınız.
• Pilavınızın tane tane olmasını istiyorsanız pilavınızın suyunu ekledikten sonra karıştırmamalısınız.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.